Tommerup Special (PIZZA)

Oprettet:  28/3 - 2009  kl. 19:05

Opdateret:  22/12 - 2015  kl. 20:07


Giver 4 hele bradepander og kan kun bages i varmluftsovn#

Dej:

  • 1500g mel
  • 8dl vand
  • 100g gær (2pk)
  • lidt olie (3 spsk.)
  • lidt salt (2 tsk.)

Tips. Erstat gerne 3 til 5 spsk. hvedemel med rugmel.

Tomatsauce:
Færdigblanding på glas eller "hjemmerørt" blanding ca. 3/4ltr.

Fyld:
(Kun forslag, valget er dit)

Kød:
Skinkestrimler, Bacon, Oksekød, Pepperoni m.m.
Andet:
Skiveskåret banan, Løgskiver, Revet pizzaost, Champignoner, Grøn peberfrugt og Oregano

Fremgangsmåde:
(Det er en stor omgang Pizza vi skal i gang med, og det kræver et køkken af en vis størrelse. Jeg bager altid denne mængde og fryser det der ikke spises)

Gær "opløses" i saltet (vi har en stor røremaskine vi bruger til dejen). Olie, lillefingervarmt vand og mel tilsættes og røres/æltes godt. Som altid jo mindre mel (Dej skal være håndterbar) jo mere delekat. Det skal være muligt at dele og udrulle 4 lige store portioner der tilpasses til 4 bradepander.
Tomat fyldet fordeles helt ud til kant på alle 4 pizza er.
Øvrige ingredienser pyntes på pizzaerne og oregano tilføjes sidst.
Bages i ca. 20min. i god varm ovn. (190-200grader i varmluftovn)

 

Printet 21/11 - 2024  kl. 11:23
M.v.h. "Hans Holger Christiansen [Opskrifter på Foxi.dk]"