Giver 4 hele bradepander og kan kun bages i varmluftsovn#
Dej:
- 1500g mel
- 8dl vand
- 100g gær (2pk)
- lidt olie (3 spsk.)
- lidt salt (2 tsk.)
Tips. Erstat gerne 3 til 5 spsk. hvedemel med rugmel.
Tomatsauce: Færdigblanding på glas eller "hjemmerørt" blanding ca. 3/4ltr.
Fyld: (Kun forslag, valget er dit)
Kød: Skinkestrimler, Bacon, Oksekød, Pepperoni m.m. Andet: Skiveskåret banan, Løgskiver, Revet pizzaost, Champignoner, Grøn peberfrugt og Oregano
Fremgangsmåde: (Det er en stor omgang Pizza vi skal i gang med, og det kræver et køkken af en vis størrelse. Jeg bager altid denne mængde og fryser det der ikke spises)
Gær "opløses" i saltet (vi har en stor røremaskine vi bruger til dejen). Olie, lillefingervarmt vand og mel tilsættes og røres/æltes godt. Som altid jo mindre mel (Dej skal være håndterbar) jo mere delekat. Det skal være muligt at dele og udrulle 4 lige store portioner der tilpasses til 4 bradepander. Tomat fyldet fordeles helt ud til kant på alle 4 pizza er. Øvrige ingredienser pyntes på pizzaerne og oregano tilføjes sidst. Bages i ca. 20min. i god varm ovn. (190-200grader i varmluftovn) |