Chilikylling (ugeblad)

Oprettet:  8/4 - 2021  kl. 13:35

Opdateret:  8/4 - 2021  kl. 13:51


Arbejdstid: 45 min.
Kogetid, kylling: ca. 1 time
Ovntid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
(4 personer)

  • 1 kylling, ca. 1600 g
  • 1-2 pakker bacon i skiver
  • 1-2 løg
  • 250 g champignoner
  • 2-3 bananer
  • 3 dl piskefløde
  • chilisauce (sambal oelek)
  • ca. 25 g mandler


Kog kyllingen mør i letsaltet vand, der er tilsat hele peberkorn, i ca. 1 time.
Befri kyllingen for skind og ben og skær den i terninger.
Læg kyllingekødet i et smurt, ovnfast fad.
Klip baconen over på midten og rist skiverne på en tør, varm pande.
Læg baconen over kyllingekødet.
Pil og hak løget.
Rens champignonerne og skær dem i skiver.
Rist løg og champignoner i baconfedtet. Kom løg og champignoner i fadet.
Skær bananerne i skiver og læg dem øverst i fadet.
Pisk fløden let og smag til med chilisauce.
Fordel flødeskummet over retten og drys med smuttede, grofthakkede mandler.
Sæt fadet i ovnen ved 200 grader ca. 30 min.
Retten kan serveres med ovnbagte kartoffelbåde, Ris med mere.

 

Printet 21/11 - 2024  kl. 11:22
M.v.h. "Hans Holger Christiansen [Opskrifter på Foxi.dk]"