Arbejdstid: 45 min. Kogetid, kylling: ca. 1 time Ovntid: 30 min. Ikke fryse-egnet (4 personer)
- 1 kylling, ca. 1600 g
- 1-2 pakker bacon i skiver
- 1-2 løg
- 250 g champignoner
- 2-3 bananer
- 3 dl piskefløde
- chilisauce (sambal oelek)
- ca. 25 g mandler
Kog kyllingen mør i letsaltet vand, der er tilsat hele peberkorn, i ca. 1 time. Befri kyllingen for skind og ben og skær den i terninger. Læg kyllingekødet i et smurt, ovnfast fad. Klip baconen over på midten og rist skiverne på en tør, varm pande. Læg baconen over kyllingekødet. Pil og hak løget. Rens champignonerne og skær dem i skiver. Rist løg og champignoner i baconfedtet. Kom løg og champignoner i fadet. Skær bananerne i skiver og læg dem øverst i fadet. Pisk fløden let og smag til med chilisauce. Fordel flødeskummet over retten og drys med smuttede, grofthakkede mandler. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader ca. 30 min. Retten kan serveres med ovnbagte kartoffelbåde, Ris med mere. |