Orientalsk Kalkun med ananas og porre

Oprettet:  28/3 - 2009  kl. 11:45

Opdateret:  21/5 - 2021  kl. 10:44


  • 400g kalkunbryst
  • 1 spsk. olie
  • 2 porre
  • 300g ananas
  • salt og peber
  • 2 spsk. sojasauce
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 spsk. mørk farin
  • 1 spsk. sød chilisauce
  • 1 spsk. vineddike
  • 1 tsk. stødt chili
  • 1 dl. grønsagsbouillon + væske fra ananas (Kan maizena jævnes lidt først)

Pynt
4 spsk. hakket persille

Tilbehør:
Løse ris og salat

Fremgangsmåde
Varm olie/fedtstof i stor gryde/pande m. høje kanter.
Svits/brun de tynd skåret kalkunbryst strimler under omrøring. (kylling kan også anvendes)
Skrug ned for varmen.
Skær porre i tynde skiver og ananas i små bidder.
Tilsæt begge dele sammen med soja, ingefær, farin, chilisauce vineddike og stødt chili.
Vend det hele under omrøring og tilsæt bouillon.
Lad retten småsimre i ca. 20 min. under jævnlig omrøring.
Smag til med salt og peber og pynt med persille ved servering.
Husk at koge risene så det hele er færdigt samtidigt.
Ps.Jeg brugte ovn og bradepande (ildfast fad) de sidste 10 min. og havde forberedt retten om formiddagen.

Generelt lige lidt nok til 4 personer syntes jeg

 

Printet 21/11 - 2024  kl. 11:06
M.v.h. "Hans Holger Christiansen [Opskrifter på Foxi.dk]"