Tacosuppe

Oprettet:  3/7 - 2023  kl. 10:15

Opdateret:  3/7 - 2023  kl. 15:15


  • 2 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 250 g kyllingebryst, skåret i tynde strimler (kan undlades, hvis vegatar)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt korianter
  • 1 tsk chilli pulver (pas på varierer meget i styrke)
  • 1 rød peberfrugt, skåret i strimler
  • 6 cherrytomater, i både
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 5 dl. grøntsagsboullion
  • Salt
  • Sort peber, friskkværnet

Til servering:

  • 2 advocado
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • 100 gr. nachos, eller taco
  • 100 gr. cheddar ost, groftrevet

Sauter løg og hvidløg i en gryde med olie, ved midelvarme til de er klare.
Tilsæt derefter alle kryderrierne, skru op for varmen og kom kyllingestrimlerne i og brun dem godt under omrøring.
Tilsæt derefter tomater, peberfrugt, hakkede tomater og grønsagsboullion. Lad det simre under låg i ca. 15 min.

Smag til med salt, friskrevet peber.

Serveres i skåle, toppet med advocado skåret i skiver, creamfrache, friskrevet cheddar og groft knust nachos eller tacos.

 

Printet 21/11 - 2024  kl. 10:33
M.v.h. "Hans Holger Christiansen [Opskrifter på Foxi.dk]"