Lagkage i bradepande med nøddemarengs.

Oprettet:  30/3 - 2007  kl. 19:21

Opdateret:  30/12 - 2013  kl. 14:28


1 portion 1½ portion
Dej

  • 125 g 190 g smør eller magarine
  • 75 g 115 g sukker
  • 2 3 æggeblommer 
  • 100 g 150 g mel
  • 1 tsk 1½ tsk. bagepulver 
  • 1 dl 1½ dl mælk

Marengs

  • 2 3 æggehvider 
  • 125 g 190 g sukker
  • 1 tsk. 1½ tsk. vanillesukker 
  • 100 g 150 g Hakkede nøddekerner 

(mindre mængde kan sagtens gøre det!!)

Fyld

  • 2½ dl Piskefløde F
  • rugt efter ønske. Jordbær eller bananer foretrækker vi selv. 

Fedtstof og sukker røres godt.
Rør æggeblommer i en ad gangen.
Bland mel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken.
(Put evt. ekstra mælk i så dejen er let at smøre ud.)

Fordel dejen tyndt på en bageplade med bagepapir.

Pisk æggehviderne meget stive.
Pisk sukker og vanillesukker i.
Fordel marengsmassen over dejen på bagepladen.
Drys de hakkede nødder over.

Kagen bages ved ca. 175 grader til den er lysebrun.
Det varer ca. 25 min.
Lad kagen afkøle helt og skær den i to lige store dele.

Pisk fløden stiv, læg flødeskum på den ene halvdel af kagen.
Fordel evt. frugt over flødeskummet.
Læg den anden del af kagen over og sever straks, inden det mellemste lag marengs bliver blødt.

 

Printet 21/11 - 2024  kl. 10:11
M.v.h. "Hans Holger Christiansen [Opskrifter på Foxi.dk]"