Fedtebrød (julebag)

Fedtebrød

Disse småkager er hurtige at lave og ser godt ud med glasur. Du kan blande lidt rom i glasuren.

Ingredienser:

  • 250 g mel
  • ½ tsk hjortetaksalt
  • 250 g smør
  • 150 g kokosmel
  • 150 g sukker
  • Glasur:
  • 225 g flormelis
  • 1 æggehvide eller vand evt 1-2 spsk rom

Fremgangsmåde:

Bland melet med hjortetaksalt. Smuldr smørret i. Tilsæt kokosmel og sukker og ælt dejen sammen.
Rul dejen i lange stænger og tryk dem lidt flade. Læg dem på bagepapir på en bageplade. Bag stængerne i ovnen i 10-12 minutter ved 200 grader (392 Fahr.).
Rør glasur af flormelis, æggehvide eller vand og evt rom til en passende konsistens. Glaser de færdige stænger, mens de stadig er varme.
Skær stængerne i skrå snitter, inden se bliver for sprøde.

Pakkes i dåser, når de er helt kolde.

34 anmeldelser

Tilføjet: 27/12 - 2009  kl. 22:49Rettet: 11/1 - 2020  kl. 13:13