Margits solbærkage i form

Margits solbærkage

  • 100 g. smør eller margarine
  • 4 æg
  • 2,5 dl sukker
  • 3,5 dl. hvedemel
  • 1½-2 dl friske eller frosne bær

Til Pynt:

  • 1 dl. flormelis
  • 1 spsk. vand

1) Smelt fedtstoffet og lad det svale lidt af.

2) Rør æg, sukker, hvedemel og det smeltede fedtstof sammen. OBS! Pisk ikke.

3) Fordel dejen i et jævnt lag i en smurt raspdrysset form ca 22 cm i diameter. Fordel soæbærrene henover. Frosne bær behøver ikke optøes.

4) Bag kagen på en rist nederst i ovnen ved 200 grader 25-30 min. I varmluftsovn ved 175 grader ca 30 min. Lad den køle noget af inden den løsnes af formen.

5) Rør evt. flormelis og vand sammen. Fordel glasuren over kagen og lad det stivne inden kagen serveres.

6) Opbevar kagen køligt.

Dette er en tilpasset opskrift fra  kogebogen.dk

 

Tips. Tilsæt gerne 2 tsk. bagepulver og 1 tsk. vaniljesukker

Bær kan varieres med andre friske eller frosne bær.

16 anmeldelser

Tilføjet: 26/7 - 2016  kl. 14:36Rettet: 31/7 - 2016  kl. 14:47