1 portion 1½ portion
Dej
Marengs
(mindre mængde kan sagtens gøre det!!)
Fyld
Fedtstof og sukker røres godt.
Rør æggeblommer i en ad gangen.
Bland mel og bagepulver og rør det i skiftevis med mælken.
(Put evt. ekstra mælk i så dejen er let at smøre ud.)
Fordel dejen tyndt på en bageplade med bagepapir.
Pisk æggehviderne meget stive.
Pisk sukker og vanillesukker i.
Fordel marengsmassen over dejen på bagepladen.
Drys de hakkede nødder over.
Kagen bages ved ca. 175 grader til den er lysebrun.
Det varer ca. 25 min.
Lad kagen afkøle helt og skær den i to lige store dele.
Pisk fløden stiv, læg flødeskum på den ene halvdel af kagen.
Fordel evt. frugt over flødeskummet.
Læg den anden del af kagen over og sever straks, inden det mellemste lag marengs bliver blødt.
Tilføjet: 30/3 - 2007 kl. 19:21Rettet: 30/12 - 2013 kl. 14:28