Marengsfrugtkage (til stor bradepande eller 3 tærtefade

Marengsfrugtkage

Dej:

  • 200 g. margarine
  • 200 g. sukker
  • 4 æggeblommer
  • 2 dl. kaffefløde
  • 3 tsk. bagepulver
  • 150 g. mel

Bund:
Sukker og margarine røres sammen. 4 æggeblommer tilsættes sammen med kaffefløde, bagepulver og mel. Det hele hældes i en smurt bradepande.

Marengs:

  • 4 æggehvider
  • 300 g. sukker
  • 2 tsk. vanille
  • 100 g. hakkede nødder

Æggehviderne piskes stive. Sukker, vanille og de hakkede nødder vendes i. Marengsen hældes ovenpå dejen.

Kagen bages på nederste rille ved 200 grader i ca. 20 min. Pas på at marengsen ikke bliver for mørk.
Efter afkøling og kort før servering pyntes kagen med frisk frugt lagt ned i en creme.

Creme:

  • 4 dl. hårdt pisket fløde blandes med
  • 4 dl. creme fraiche

OBS! Bunden kan laves dagen i forvejen.

5 anmeldelser

Tilføjet: 4/4 - 2007  kl. 19:23Rettet: 20/12 - 2013  kl. 17:27