Tortilla. (majspandekager)

Tortilla(majspandekager)

Tortilla:

  • 3 dl vand
  • 3 æg
  • 130g majsmel (ca2dl)
  • 100g hvedemel (ca. 2dl)
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. majsolie
  • lidt olie til bagning

Tomatsauce:

  • 1 ds flåede tomater
  • 1 fint hakket løg
  • 1½ dl tomatpure`
  • 2½ dl hønsebouillon
  • (vand og terning)
  • ½ tsk. koriander
  • ½ tsk. cayenne peber
  • 1 til 2 fed knust hvidløg
  • salt og peber

Fyld:

  • 1 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 spsk. olie
  • 300 til 400g hakket oksekød
  • ½ tsk. koriander
  • ½ tsk. cayennepeber
  • salt og peber
  • 150g revet cheddar ost

Ingredienserne til tortillas piskes sammen til en jævn dej. Der bages 8 store pande­kager. Ingredienserne til tomatsaucen småkoger i ca. 10min.
Findeles i blender.(1-2min) Olien varmes på en stor stegepande
Løg og hvidløg pilles og hakkes fint.
Svitses i olie i 4 min.
Hakket oksekød samt krydderierne tilsættes og brunes. Fyldet blandes sammen med ca. halvdelen af tomatsaucen. Fyldet fordeles på pande­kagerne. Lidt ost drysses på.
Pandekagerne rulles sammen og lægges i et velsmurt ildfast fad med åbningen nedad.
Resten af saucen hældes over og drysses med resten af osten.
Pandekagerne bages ved 200° i ca. 20 min.

1 anmeldelser

Tilføjet: 3/7 - 2015  kl. 19:30Rettet: 21/1 - 2022  kl. 17:16